Hatvan ismert és kisebb kézműves pincészet sereglik össze az ország minden pontjáról az utolsó nyári hétvégén a Győri Bornapok – Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztiválra. A rendezvény minden napjára jut valamilyen boros csemege: borkóstolók, borlovagavatás, a helyi borlovagrend felvonulása.

Ha valamelyik kóstolópultnál feltűnnek a borlovagok, nyugodtan szólítsák meg őket! Örömmel mesélnek küldetésükről, hitvallásukról.

A kora délutántól tartó programdömping minden korosztálynak kedvez, szombaton és vasárnap 15-től 20 óráig lehet kipróbálni a különleges, hordókból készült játékokat. Finom étkek is járnak a díjnyertes borok mellé, a koncertek pedig felváltva zajlanak a két helyszínen, a Széchenyi téren és a Dunakapu téren.

Győr barokk belvárosának két tere hangulatos borterasszá alakul négy napra.

Nem tucatzene szól, hanem egyedi hangzások, fiatal hazai előadók. Fellép a Guča Partyzans, Magyarország első Balkán-rezesbandája, a Canarro, a Why Not és az E.T. Project, továbbá mások mellett a Zolbert, a Crazy Little Queen Tribute Band és a Stereo Swing formáció, a Dániel Balázs Trió és a Szabó Leslie Band ígér zenei csemegét.

A nyárzáró nagykoncertet a hét magyar és külföldi előadót összefogó Total Dance Festival látványos show-ja adja.

Élje át!

• Sétáljon el kedvesével Győr egyik kedvelt randihelyszínére, a Rába-parti ágyúkhoz, napnyugta után pedig vesszenek el a barokk belváros zegzugos, macskaköves utcáin!

• Kapaszkodjon fel az ősi Káptalandombra, engedje, hogy megérintse a hely lelkisége, aztán csodálja meg a Püspökvár toronykilátójából a városra nyíló panorámát!

• Próbálja ki a belvárosi látogatóközpontból induló Városfelfedező Játékot, a sikeres befejezésért kis jutalmat kap.

3 hely, amit látni kell a környéken

Audi Hungaria Látogatói Központ: Vezetett túra keretében leshet be a karosszériaüzem futurisztikus világába, ahol több száz robot dolgozik az autók összeszerelésén.

Mobilis Interaktív Kiállítási Központ: Látványos kísérleti bemutatók, több mint 70 tudományos és interaktív eszköz – a szélcsatornától a tükörlabirintusig –, amelyek mind kipróbálhatók.

Pannonhalmi Bencés Főapátság: A világörökség része Mátyás király korabeli kerengővel, klasszicista könyvtárral, arborétummal, gyógynövénykerttel, apátsági pincészettel, állandó és időszaki kiállításokkal.

Infó: hellogyor.hu

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: