Sőt, az út legizgalmasabb, legkülönlegesebb része éppen akkor kezdődött el, amikor az MSC tengerjárója maga mögött hagyta a Földközi-tengert és kievezett az Atlanti-óceánra, ahol öt-hat napon keresztül, megállás nélkül szelte a hullámokat- meséli a hajóutazáson részt vevő Samkó Soma a Trend FM műsorában. A tengerjáró Genova kikötőjéből indult útnak, hogy aztán a Karib-térségben kössön ki bő két héttel később.

A hajón programok sokasága várja az utazókat: „egy reggeli edzés után, rövid előadások a Karib-térség különlegességeiről, majd finom ebéd, délután és este strandolás, karaoke, kaszinózás, több program van egy ilyen hajón, mint például egy törökországi nyaraláson”- mondja Soma. És italok minden mennyiségben, az előre rendelt korlátlan italcsomaggal a frissítő nedűkből sem volt hiány.

A Karib-térségbe egyre több hajóút indul Európából, a Közép-amerikai régióba tartó utakról és általában ezekről a hatalmas tengerjárókról ide kattintva olvashatnak.

Aki esetleg a nyelvi korlátok miatt ódzkodna egy hajóúttól, annak is alaptalanok a félelmei. A hajón, amely egyébként 3-4000 ezer emberrel a fedélzetén egyfajta mini-városként funkcionál, minden csoportnak idegenvezető segít megoldani a menet közben felmerülő problémákat, tolmácsolni az igényeket a recepció felé. Soma beszámolójának a műsoridő vetett véget, hajóutazásai viszont garantáltan folytatódnak még.

Ha kíváncsiak az első kézből érkező élménybeszámolóra, arra, hogy milyen is valójában napokon keresztül a tengert járni, itt hallgathatják meg a beszélgetést. A riporter Buza Sándor.