Az euróárfolyam jelentős emelkedése miatt is mérséklődött valamelyest az Opus Global nyeresége. Az átértékeléseket követően 2018 első félévében 119,6 milliós adózott eredményt ért el csoport szinten a holding.

Jól tükrözi a társaság papírja iránti kiemelkedő befektetői érdeklődést a BÉT Prémium kategóriájában kereskedett OPUS GLOBAL részvények forgalma is. A részvények kapitalizációja 2018 közepén meghaladta a 225 milliárd forintot. Ez több mint 4,1-szerese az egy évvel korábbi, hasonló időszakban mért forgalomnak.

A tervek szerint az OPUS-csoport saját tőkéjét jóval 100 milliárd forint fölé emelő tőkeemelés-sorozat várhatóan november 30-ával lezárul. Ennek során olyan termelő vállalatok kerülnek a társaság érdekeltségébe, amelyek jelentősen növelik az OPUS-csoport várható eredményét és profittermelő képességét, illetve javítják a tőkeszerkezetét. A társaság menedzsmentjének célja változatlanul az eredmények maximalizálása a cégcsoporton belüli portfóliók és erőforrások optimalizálásával, valamint a szinergiák kihasználásával - közölte a cég vezetése. (A Konzum-csoport gyorsjelentése itt olvasható, az Appeninn-é pedig itt tekinthető meg.)