A Global Business Services, a BP díjnyertes szervezete, a világ több pontján megtalálható szolgáltató központjainak – köztük a jelentős budapesti központ – sikere után új egységet nyit.

A BP azért döntött úgy, hogy ezen a helyszínen terjeszkedik európai tevékenységével, mert Szeged infrastruktúrája kiváló, a város közel van Budapesthez, valamint a Szegedi Tudományegyetem miatt, amely magasan képzett diplomásai is munkaerőt jelenthetnek a BP számára.

A megnyitón számos BP tisztségviselő mellett részt vett Magyar Levente külügyminiszter-helyettes, valamint Dr. Botka László, Szeged polgármestere.

A helyi és az országos vezetés irányából tapasztalt, folyamatos támogatást, a velük való együttműködés fontosságát emelte ki megnyitó beszédében Brian Puffer, a Global Business Services alelnöke, aki a város befogadó természetét is méltatta.

Elmondta: „Ami miatt Szegedet kiemelkedő volt számunkra, amikor a múlt évben elkezdtünk helyszínt keresni a terjeszkedéshez, az a közösség lelkesedése és a kormányzat támogatása volt, mind helyi, mind országos szinten.”

„A mai napon több mint 270 magasan képzett dolgozóval kezdjük meg a működést, akik egytől-egyig minőségi pozíciókat töltenek be nálunk. Jelenlegi terveink szerint 2020-ra 500 munkavállalónk lesz itt Szegeden. Ők a világ 10 országában jelenlévő BP szolgáltatóközpontok 5,500 fővel működő nemzetközi szervezetének tagjaivá válnak, és több, mint 15 nyelven végzik munkájukat. Ők mindannyian hozzájárulnak a BP fejlődéséhez azzal, hogy egységesítik a munkafolyamatokat és növelik azok hatékonyságát.”

Mint jelentős munkaadó Magyarországon, a jelenlegi tervek szerint a BP további 500 főnyi új munkaerőt kíván felvenni pénzügyi, beszerzési, munkaügyi, vevőszolgálati és IT területeken elérhető pozícióiba, köztük vezető pozíciókba is.

Az elvárás az új kollégákkal szemben, hogy két vagy több európai nyelvet kiválóan ismejenek, vágyjanak és törekedjenek arra, hogy egy jól teljesítő csapat tagjává váljanak, illetve legyenek elkötelezettek a cég értékei iránt, beleértve ebbe a sokszínűség elfogadását is.